Rotterdamse horecaman Derk Jan Wooldrik: puzzelen met roosters

3 February 2022, 14:56 uur
Rotterdam & Regio
mainImage

De horeca worstelt met het invullen van de roosters vanwege het hoge ziekteverzuim onder personeel door de snelle verspreiding van de omikronvariant en de quarantaineregels tegen het virus. Horecaondernemers geven aan dat het "puzzelen" is om de personeelsbezetting van cafés en restaurants rond te krijgen, nu de horeca weer tot 22.00 uur geopend mag blijven, blijkt uit een rondgang.

De Rotterdamse horecaondernemer Derk Jan Wooldrik laat weten dat het tot dusver nog lukt met het inplannen van roosters. "Maar we bevinden ons wel op glad ijs. Ik spring zoveel mogelijk zelf bij. We zijn van het ene uiterste naar het andere gegaan. We stonden eerst volledig stil en nu geven we weer plankgas. Ik wil niet dat het personeel overbelast raakt, want dat is mij goud waard. Dan zetten we maar een stop op de reserveringen."

Laurens Meyer, met tientallen horecazaken door het hele land, zegt dat vooral de quarantaineregels het moeilijk maken. "Met ziekteverzuim hebben we altijd wel te maken, maar nu zitten mensen die gewoon gezond zijn thuis. Dat is een probleem. We hadden al krapte en dan komt dat er nog bovenop. We kunnen wel gelukkig overal open. Dat is de eerste prioriteit. Maar we zullen moeten leren leven met dit virus. Nu hobbelen we maar achter de kar aan."

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) spreekt van een herkenbaar beeld. "Ook de horecabranche heeft te kampen met een hoog ziekteverzuim onder medewerkers als gevolg van corona. Met het reeds bestaande personeelstekort in de branche is dit een extra uitdaging voor ondernemers", aldus een verklaring van KHN.